Maisto Skyrius

Techninė ir teisinė pagalba maisto produktų mikrobiologijos srityje

Ar mums pavyks aplenkti bakterijas? Superbakteriją, pavadintą „Naujojo Delio“ vardu, kuriai įveikti kol kas nėra priemonių, Pasaulio sveikatos organizacija įvardijo kaip vieną didžiausių grėsmių. Jos atsiradimas skatina atkreipti dėmesį į tokius klausimus kaip žmonijos išlikimas, aplinkos apsauga, cheminis karas ir civilizacijos tęstinumas. Taigi, norint užkirsti kelią patogenams, būtina ne tik turėti žinių apie jų gebėjimą prisitaikyti, bet ir užtikrinti aukštus higienos standartus, kurie svarbūs tiek žaliavų gamintojams, tiek galutinei gamybos grandžiai – vartotojams. Dauguma sugedusių maisto produktų nesukelia apsinuodijimo. Be to, bakterijas veikiantys aplinkos stimulai gali suaktyvinti tam tikras jų virulentiškumo savybes ir taip pagreitinti bakterijų vystymąsi, taigi gali atsirasti naujų, nepalankiomis sąlygomis išgyventi gebančių patogenų.

 

Mūsų sukaupta patirtis, mikrobiologiniai tyrimai bei naujausios mokslinės žinios suteikia gamintojams duomenų apie technologinių procesų užteršimą mikroorganizmais ir padeda to išvengti.